top of page

OM OSS

OM OSS

Hamnmagasinet grundades 1994 av Anders Kinnander och startade som en mindre båttillbehörsaffär på Hamngatan 26. 2002 tog Anders över bensinstationen i gästhamnen och 2004 var det dags att expandera verksamheten. En större butiksdel för båttillbehör och en verkstadsdel byggdes på Kajgatan 1 i Mariestads gästhamn. Nu är Hamnmagasinet en affär för båttillbehör och serviceverkstad för först och främst inombordare. 2005 blev Hamnmagasinet arrendator av gästhamnen.

 

2011 byggdes en ställplats för husbilar som Hamnmagasinet arrenderar tillsammans med gästhamnen. Detta år startar även Anders en vinterförvaring i Mariestad med plats för ca 50 båtar. 2015 tar Hamnmagasinet över Vänerns marincenter i Sjötorp och i samband med detta byggs ytterligare en verkstadshall till byggnaden. Vi blir återförsäljare för Mercury och Suzuki, vi blir också serviceverkstad för utombordare och auktoriserad verkstad för Mercury, Mercruiser, Yanmar och Suzuki. 2017 blir Hamnmagasinet återförsäljare för två båtmärken; Arronet och Linder. Vi börjar sälja elmotorer från Torqeedo och Motorguide. 2018 väljer vi att expandera vinterförvaringen där det nu står ytterligare en vinterförvaringshall om cirka 1000 kvm och 50 båtplatser. 2018 har vi även blivit återförsäljare för Pioner-båtar. och Capelli. 2019 blir vi 7 anställda och har startat vårt projekt med servicebil. 2023-2024 gör vi om lokalen från hel butik till en mindre butiksdel och en visnings hall för våra båtar. 2024 blir vi återförsäljare för HR båtar!

Vi hjälper dig med bland annat:

Båtlyft/sjösättning

Plastarbeten

Reparationer

Montering

Motorservice

Installationer av tex bogpropeller, ankarspel mm.

Bottenmålning och polering

Vajerpressning

Vi utför även försäkringsjobb om olyckan skulle vara framme.

"Bra utbud i affären. Bra och kunnig personal. Det finns alltid delar hemma när man behöver dom. Åker alltid dit när jag behöver något till båten."

3371822064_edited.jpg

- Tomas Seglaren

BUTIKEN

Hamnmagasinet är en båttillbehörsaffär och här hittar du ett stort utbud av produkter till båten och besättningen ifrån olika leverantörer.

Vi har även ett mindre sortiment av tillbehör till husbilar och gasol.

VÅRA LEVERANTÖRER

navinordic.jpg
comstedt.jpg
quicksilver.jpg
garmin.png
baltic.png
raymarine.jpg
byggplast.jpg
yanmar.jpg
kgknutson.png
mercruser.jpg
suzuki.jpg
nautec_logo.png
bottom of page